Thursday, 25 August 2011

Korean guy who confess his love to malay girl.



semalam layan video nie
beshh sangat sangat
so sweet
eee senyum sorg sorg aku tengok video nie

Wednesday, 24 August 2011

HAPPY THURSDAY :))

hari nie macam aku rasa bermimpi lagi
semalam aku pergi dawntown
nk usha baju raya and usha usha la apa benda yang ada kt sana
macam macam ada
yelaa nk raya nie kan
macam macam promotion para peniaga tawar kan
semalam akak aku borong alat alat make up
fuhhh BANYAK GILERR KOT!!
aku pn dah sampai bosan duk menunggu dia belek belek alat alat make up tu malam tadi
tp syok gak
bole lah aku tumpang tumpang sikit
brand MAC okey apa
kan kan?
hurmm malam tadi sangat sangat lah crowded gilerr *eh betul ke aku eja crowded nie
ahh biaq pi la
hehehe
hurmm memang tersangat ramai manusia malam tadi
sampaikan aku berhimpit himpit jugak lah
parking kete pn 
fuhhhh full gilerr
pusing pusing
last parking dekat bhp seberang jalan je
fuhh gilerr kentang punya ramai
tapi tak pa
perkara biasa lah tu
huh tambah tambah lagi dekat masjid jamek, mydin kl, sogo, jalan TAR, fuhh tak tau lagi dah nk cakap kt mana lagi
memang ramai 
aku nie pergi pergi gak kua shopping
tapi baju raya tak beli lagi pn
huhuhuh
bukan tak nak beli
tapi tak da yang berkenan lagi di hati nie
memilih sangat aku nie kan
nk cantik jerrr
eishhhhh
semalam aku pusing pusing downtown tu
tak beli apa pn
last last balik ngn tangan kosong jugak
ingat nk beli baju raya kt sana 
tapi cm tak besh pulak baju kt sana
hehehe
aku plan nk beli kt carrefour wangsa maju jerr
hari tu aku dah usha usha dah
tu je lahh setakat nie yang berkenan di hati
heheheh
semoga aku berjaya mendapatkan baju raya dalam minggu nie ::

AMINNNN

Tuesday, 23 August 2011

RASA SEDIH SIKIT AKU :((

aku ada satu cerita
aku ada kawan
aku baik berkawan dengan semua org
aku happy dengan semua kawankawan
aku tak memilih kawan
cantik ke buruk ke
semua orang aku berkawan
tapi yang membuatkan aku sedih
aku ada sorg kawan
aku baik dengan dia
tapi aku dapat informasi
dia mengata aku dari belakang
dia buruk burukkan aku dekat orang lain
and orang lain pn fikir aku sepertimana yang dia reka tu
aku sedih sangatsangat
kenapa dia perlu untuk memburukkan aku
sapesape yang dengar cerita tak elok dari dia fikir aku nie jahat
aku memang tau pn dia mengata and memburukburukkan aku dari belakang
tapi aku still lagi berkawan baik dengan dia
cuma dia je yang tak tau aku nie dah tau yang dia mengata pasal aku
aku tak kisah kalau dia tak suka aku
tapi jangan memburukkan aku dekat orang lain
orang akan fikir aku nie bukanbukan
korg tolong lah jangan dengar apaapa yang buruk dari org lain kalau tak dapat apaapa penjelasan dari aku sndr
aku sedih sangat
pelik sangat
aku baik dengan dia
and dia pn baik dengan aku
tapi belakang aku
dia mengumpat pasala aku
kata aku nie gedik lah, aku nie tak suka menolong lah
macammacam lagi lah
sapesape yang dapat cerita buruk mengenai aku
tolonglah tanya aku dulu
mintak penjelasan dari aku dulu
samaada benar atau tidak benar cerita yang direka dari orang tu
kalau aku ada buat slah dengan orang tu
tolonglah bagitahu aku
kalau perlu aku memohon maaf 
aku bole mintak maaf
TOLONGLAH JANGAN MEMBURUKKAN AKU
DAN MENGATA AKU
aku sedar aku nie sape
aku tak mara
tapi kenapa dia cerita benda yang tak baik dekat pihak lain
aku nie buat apa dekat dia sampai dia buat aku mcmni?
kalau ada ceritacerita buruk pasala aku lagi
tolong jangan percaya dulu
sebaliknya, bertanyalah terlebih dahulu
bukan percaya bulatbulat apa yang org ceritakan
memfitnah adalah lebih teruk dari segalagala perbuatan manuasia
manakala yang mendengar fitnah, adalah sama seperti mefitnah
so, korg renungrenugkan lah
aku nie insan yang lemah
mana mampu nk cantas apa yang org tu dah fitnahkan
cuma mampu berdoa and mengalami kesedihan sahaja
kamu semua tolonglah
aku nie cepat tersentuh
mudah terasa hati
tapi walaupun aku tau SORG KAWAN aku nie buat cerita dekat kawan yang lain
aku still lagi berkawan dengan dia
aku simpan dalam hati
buat apa aku nk bermusuh dengan dia
itu lebih memburukkan lagi keadaan perhubungan persahabatan antara aku dan dia
jadi aku lebih berdiam diri dari bertindak
mungkin itu lebih baik
aku cuma nk berpesan sahaja
jangan lah percaya sebelum mendapat kata putus dari seseorang tu
aku jugak sama insan seperti korg semua
so samasama lah kita beringat

aku tak aib kan sesapa dalam hal nie
cuma nk luahkan perasaan yang dah lama aku pendam dalam hati nie
kepada kawan aku yang suka mengumpat pasal aku
kalau kau baca nie
kau hentihentikan lah
aku tak buat salah dengan kau pn
aku tak mara kau
cuma jangan cerita yang bukanbukan pasal aku
itu sahaja
harap faham hati dan perasaan orang yang teraniaya
aku akan still berkawan walaupun org tak baik dengan aku

SEKIAN, TERIMA KASIH

SELAMAT HARI RAYA ^_^

Assalamualaikum.....  Ya Allah, dipenghujung Ramadhan yang penuh barakah ini, dan menjelang Syawal yang mulia, ku mohon kau berkati dan muliakanlah saudaraku ini, anugerahkan kebahagiaan utk dirinya, dan keluarganya, kurniakan ia segala kekuatan dan keteguhan iman, limpahi dan berkatilah rezekinya, tinggikan darjatnya, doa dan taubatnya. Amin Ya Robbal alamin.
 
Biar renggang difana dunia, biar hina dimata manusia, biar semangat semakin tua, biar harta semakin tiada, biar akal semakin berusia, biar jauh kedudukan kita, biar jurang pangkat kita, jangan tergadai Silaturrahim.
 
"Jika tak dapat apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yang kita dapat...dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada"
 
Sahabatku,
Jika hari ini aku terlalu gembira,
Sedarkanlah aku dgn amaran2 Allah.
Jika aku bersedih tanpa kata,
pujuklah aku dgn tarbiah Pencipta.
Jika aku lemah,
Sedarkanlah agar aku berubah.
Dan jika esok aku lena tanpa terjaga,
Iringilah lenaku dgn kalungan doa..
Berjanjilah wahai sahabatku,
Ukhwah kita utk selamanya..

Selamat Hari Raya `Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
 
 
Kepada Yang Balik Kampung, Berhati-hatilah Dijalan Raya
Kepulangan Anda Dinanti Orang Tersayang

Monday, 22 August 2011

LAMA TAK UPDATE STATUS

bukannya apa
just malas and xda masa je
nk updateupdate blog nie
coz kene menaip lagi edit lagi 
macammacam lah lagi
malasnya 
nie pm aku update blog sebab aku 
tgh bosan!!
ergghhhhhh
xda keje nk buat
bosan yg teramat sangatsangat
dah x tau nk buat apa
so aku pn habiskan waktu aku dengan bertwitter
b berblog
wahh pelik noo bunyinya berblog ekkk
hurmm x tau nk cerita apa kt sini
aku main hentam saja
kalau bosan xda keje nie
memang terasa sangat waktu lambat berjalan
aduhhhhh
siksa menunggu waktu balik nie
perut pulak dah berbunyibunyi
aduhhh
lapar gilerrr perut aku nie! 
hukhukhuk
lapar yang teramat sangat
huarrrgghhhh

Saturday, 13 August 2011

KORG KORG!!

korg nk tau x?
semalam anak buah aku hilang
kt sogo tingkat4
huh
akak aku lah
keluar jalanjalan x tengok anak
cerita akak aku
mulamula okey je dia ada ngn akak aku
pastu dia larilari
akak aku kejarkejar
temgoktengok dia dah hilang
akak aku larilari caricari satu tingkat4 tu
x jumpa
pastu akak aku
g la kt tempat information tu
bgth anak dia hilang
then org tu tanya lah macammacam
rupa dia macamana
baju color apa
semualah org tu tanya
then org tu bagi akak aku borg suh isi
tengahtengah akak aku isi borang
ada org anta anak buah aku
pastu org tu tunjuk, tu ke anak akak?
akak aku tengok, fuhhh lega dia
nasib baik org nk anta
dibuatnya org culik dia bawak lari
eisshhhh NAUZUBILLAH

masa akak aku isi borang tu
akak aku dgr org yg anta anak buah aku tu
dia cakap
'saya dukung dia nie, dia x nangis pn! eisshh bahay nie kalau org culik dia, dia x nangis nie. bahaya nie!'
huiii
anak buah aku nie memang
x takut orgg
eishhh
nasib baik xda pape jadi ngn dia
ALHAMDULILLAH

Thursday, 11 August 2011

ADUHHH tensionnnn!!!

aduhhhh
tensionnya aku!
dapat job lagi, senang je kejenya
tp nk kene scalescale tu wt jd susah pulak
tension lahh aku mcmni
sakit kepala
kelam kabut aku buat keje
semua buat semuanya x kene
arrgghhh tensionnya!!!

eeeee benci tau takkkkk!!!
tp nasib baik lah
ada org yg baik hati tolong ajarkan aku
cara nk pakai scale
aku trytry je
kalau x tau aku tanyalah lagi yerrr
wahai AHSENG