Tuesday, 23 August 2011

RASA SEDIH SIKIT AKU :((

aku ada satu cerita
aku ada kawan
aku baik berkawan dengan semua org
aku happy dengan semua kawankawan
aku tak memilih kawan
cantik ke buruk ke
semua orang aku berkawan
tapi yang membuatkan aku sedih
aku ada sorg kawan
aku baik dengan dia
tapi aku dapat informasi
dia mengata aku dari belakang
dia buruk burukkan aku dekat orang lain
and orang lain pn fikir aku sepertimana yang dia reka tu
aku sedih sangatsangat
kenapa dia perlu untuk memburukkan aku
sapesape yang dengar cerita tak elok dari dia fikir aku nie jahat
aku memang tau pn dia mengata and memburukburukkan aku dari belakang
tapi aku still lagi berkawan baik dengan dia
cuma dia je yang tak tau aku nie dah tau yang dia mengata pasal aku
aku tak kisah kalau dia tak suka aku
tapi jangan memburukkan aku dekat orang lain
orang akan fikir aku nie bukanbukan
korg tolong lah jangan dengar apaapa yang buruk dari org lain kalau tak dapat apaapa penjelasan dari aku sndr
aku sedih sangat
pelik sangat
aku baik dengan dia
and dia pn baik dengan aku
tapi belakang aku
dia mengumpat pasala aku
kata aku nie gedik lah, aku nie tak suka menolong lah
macammacam lagi lah
sapesape yang dapat cerita buruk mengenai aku
tolonglah tanya aku dulu
mintak penjelasan dari aku dulu
samaada benar atau tidak benar cerita yang direka dari orang tu
kalau aku ada buat slah dengan orang tu
tolonglah bagitahu aku
kalau perlu aku memohon maaf 
aku bole mintak maaf
TOLONGLAH JANGAN MEMBURUKKAN AKU
DAN MENGATA AKU
aku sedar aku nie sape
aku tak mara
tapi kenapa dia cerita benda yang tak baik dekat pihak lain
aku nie buat apa dekat dia sampai dia buat aku mcmni?
kalau ada ceritacerita buruk pasala aku lagi
tolong jangan percaya dulu
sebaliknya, bertanyalah terlebih dahulu
bukan percaya bulatbulat apa yang org ceritakan
memfitnah adalah lebih teruk dari segalagala perbuatan manuasia
manakala yang mendengar fitnah, adalah sama seperti mefitnah
so, korg renungrenugkan lah
aku nie insan yang lemah
mana mampu nk cantas apa yang org tu dah fitnahkan
cuma mampu berdoa and mengalami kesedihan sahaja
kamu semua tolonglah
aku nie cepat tersentuh
mudah terasa hati
tapi walaupun aku tau SORG KAWAN aku nie buat cerita dekat kawan yang lain
aku still lagi berkawan dengan dia
aku simpan dalam hati
buat apa aku nk bermusuh dengan dia
itu lebih memburukkan lagi keadaan perhubungan persahabatan antara aku dan dia
jadi aku lebih berdiam diri dari bertindak
mungkin itu lebih baik
aku cuma nk berpesan sahaja
jangan lah percaya sebelum mendapat kata putus dari seseorang tu
aku jugak sama insan seperti korg semua
so samasama lah kita beringat

aku tak aib kan sesapa dalam hal nie
cuma nk luahkan perasaan yang dah lama aku pendam dalam hati nie
kepada kawan aku yang suka mengumpat pasal aku
kalau kau baca nie
kau hentihentikan lah
aku tak buat salah dengan kau pn
aku tak mara kau
cuma jangan cerita yang bukanbukan pasal aku
itu sahaja
harap faham hati dan perasaan orang yang teraniaya
aku akan still berkawan walaupun org tak baik dengan aku

SEKIAN, TERIMA KASIH

2 comments:

  1. manusia huda.. xpernah nk tgk org senang.. msti nk buruk2kan kita..bnde kita xbt,kat buat.. sbar jelh..agk2 dye dh mlbh,ko sound jew.. :)

    ReplyDelete
  2. takut aku nk sound sound orang nie
    tak apa lah, nk buat mcmna kn
    diam je lah aku bole
    nk sound takut pulak
    hehehe

    ReplyDelete